Przystawki
Rolada szpinakowa
Tatar z awokado
WEGAŃSKIE JAJKA FASZEROWANE
Spring rolls
Składniki:
papier ryżowy
awokado
marchewka
papryka
ogórek
tofu marynowane
sos sojowy
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce, pozostałe warzywa oraz tofu kroimy w słupki.
Arkusz papieru ryżowego moczymy w ciepłej wodzie
Przy brzegu arkusza układamy odrobinę warzyw i tofu
Zwijamy w ten sam sposób co sajgonki lub krokiety (do przodu, boki i do przodu)
Każdy rulonik przekrawamy na pół
Zjadamy maczając uprzednio w sosie sojowym
Pakora
Składniki:
Mąka z ciecierzycy (1 szklana wystarczy na 15-20 szt)
Przyprawy: Curry, chili
Sól
Woda
Kapusta
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki oprócz kapusty, ciasto powinno być podobne do naleśnikowego. Dodajemy pokrojoną kapustę i mieszamy.
Najlepiej smażyć na głębokim oleju lub na patelni nakładając łyżką
( mogą być inne warzywa,np. cukinia, brokuły, kalafior)