Pasty i pasztety

Hummus z sosem sojowym

  • Posted on: 3 February 2015
  • By: admin

Puszka cieciorki lub 100g surowej, namoczonej 12 godzin, a potem ugotowanej przez 2, w garnku do gotowania pod ciśnieniem wystarczy pół godziny.
Do tej cieciorki łyżka pasty tahini-z sezamu-do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością i w każdych porządnych delikatesach.
Sok z cytryny -1/2 małej, czosnek-mały ząbek, odrobina oliwy z oliwek.

Dodatkowo: przyprawę Curry, Sos sojowy i ocet jabłkowy

Hummus o somaku naturalnym

  • Posted on: 3 February 2015
  • By: admin

Puszka cieciorki lub 100g surowej, namoczonej 12 godzin, a potem ugotowanej przez 2, w garnku do gotowania pod ciśnieniem wystarczy pół godziny.
Do tej cieciorki łyżka pasty tahini-z sezamu-do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością i w każdych porządnych delikatesach.
Sok z cytryny -1/2 małej, czosnek-mały ząbek, odrobina oliwy z oliwek. Wszystko blendujemy, jak za gęste, dodajemy wody. sól, pieprz do smaku. 
Hummus doskonale pasuje do razowca ale jest też pyszny z marchewką lub ogórkiem. Na hummus na kanapce można dołożyć pasty z oliwek. 

Pasta z awokado

  • Posted on: 3 February 2015
  • By: admin

Awokado wypestkować i podziabać widelcem na papkę, dodać pomidora suszonego pokrojonego w bardzo droną kosteczkę, sprażonego sonecznika i wycisnąć mały ząbek czosnku. I popieprzyć i dosolić